Onze naam zegt het al: we zijn een duurzaam uitzendbureau. We zijn ook nog eens het éérste duurzame uitzendbureau van Nederland. Hoewel we niet onze eigen stroom opwekken en gewoon een printer op kantoor hebben staan, zijn er wel veel andere manieren waarop wij werken aan een duurzame samenleving.

 

CO2-Neutrale uitzendkrachten
GreenBlue compenseert CO2Voor onze uitzendkrachten maken wij een berekening van de hoeveelheid CO2 die hij of zij uitstoot tijdens de werkzaamheden. Hierbij worden transportwijze, materiaalgebruik en werkuren meegenomen. De CO2 wordt extern gecompenseerd door te investeren in projecten die CO2-reductie garanderen. Deze compensatie is een samenwerking met de Climate Neutral Group.

Naast deze samenwerking met de Climate Neutral Group wordt er door GreenBlue ook geinvesteerd in andere duurzame initiatieven en onderzoek naar de verschillende vormen van duurzaamheid.

 

Bewustwording
We zijn van mening dat een duurzame samenleving alleen mogelijk is als de problemen bij de bron worden aangepakt. Het creëren van bewustzijn ten aanzien van duurzaamheid is daarom erg belangrijk.

All Energy Day
Een jaarlijks terugkerend evenement waarmee we duurzaamheid onder de aandacht brengen is de All Energy Day. Op deze dag komen politiek, studenten, bedrijfsleven en wetenschap samen om de problemen en kansen op het gebied van duurzame energie te bespreken. Door middel van sprekers, workshops, een beursvloer en pitches van opkomende bedrijven wordt er geïnspireerd en kennis gedeeld. Een ideaal moment om je eigen duurzame netwerk en kennis uit te breiden.

GreenBlue Academy
Op universiteiten is duurzaamheid een onderwerp dat regelmatig aan bod komt.  Het blijft helaas vaak bij oppervlakkige achtergrondkennis. Met de GreenBlue Academy bieden we studenten de mogelijkheid om meer specifieke kennis op te doen op het gebied van duurzaamheid. De lezingen worden samen met verschillende bedrijven op de Technische Universiteit van Delft georganiseerd.